Møtet med Erlend Slokvik, en inspirerende forelesning.

Denne mandagen skal vi starte uken med temaet «Forutsetninger for å prestere». Erlend Slokvik er vår gjesteforeleser denne gangen.

Erlend er i følge linekedin (http://www.linkedin.com/in/erlendslokvik) rådgiver i HR Norge. Han har tidligere vært trener på LSK med Tom Nordlie, nasjonal hovedtrener for Skiskytterlandslaget (NSSF) og for orienteringslandslaget (NOF). Han har studert på universitetet i Oslo. Han jobber nå med å coache toppledere og ledere som har glemt å ta vare på seg selv. De som har filosofien «Jobber mere = får til mere» må huske på at det stemmer bare for kortere perioder og at det er viktig at man får avbrekk fra jobb for å ta tiden til seg selv.

Tror vi er mange som er spente på hva vi kommer til å høre denne dagen. Vi gleder oss!

REFLEKSJONER ETTER FORELESNING:

Vi fikk et utrolig inspirerende foredrag om hvordan vi kan skape prestasjoner, finne små gleder, beholde en stabil energi og unngå utbrenthet av en blid mann som ikke kunne stå stille, noe jeg synes var veldig bra 🙂 Vi fikk også vite hvorfor det er viktig å ha et rikt liv utenfor jobb, med tanke på familie og venner, egne hobbyer og egen tid. Alt vi gjør påvirker oss og har vi en dårlig dag på jobb, kan det reflektere i hjemmet og visa versa. Som vår landsmoder Gro Harlem Brundtland så fint har sagt «Alt henger sammen med alt». Så da lærte vi selvsagt hvordan vi kan redusere stress på ulike nivåer; indviduelt, mellommenneskelig og på organisasjonsnivå.

Kort oppsummert kan vi si at vi lærte:

  • Vær bevisst på hvilke områder som passer for deg selv å ta tiden til deg selv på.
  • Klar å koble av i pauser, ikke snakk om jobben i lunsje på jobben, snakk om alle de andre områdene som engasjerer deg!
  • Kom deg vekk og hvil innimellom, restitusjon er viktig for kropp og sjel – og det er mange måter å gjøre det på. Det er mangel på hvile og restitusjon som er farlig!
  • Postitivt stress og nervøsitet er sunt!
  • For å være en god leder, må du ta kontroll over deg selv og sette et godt eksempel!

-Taj

Reklamer

One response to “Møtet med Erlend Slokvik, en inspirerende forelesning.

  1. Tilbaketråkk: Personlig lederskap uke 37 « Team 6

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s