Gjesteforeleser 09.09.09

Tema: Mindfulness. Foreleser: Ivar Vehler.

Ivar Vehler (daglig leder i Co-Create) er sosiolog fra Universitetet i Oslo med spesialisering i ledelse og personalpsykologi fra University of California, Berkeley. De siste seks årene har Vehler jobbet med leder – og organisasjonsutvikling og han har gjennomført over 700 individuelle utviklingssamtaler med ledere, leger og medarbeidere. Han har lang erfaring med meditasjon og andre former for selvutvikling. Ivar Vehler er utdannet instruktør i Oppmerksomhetstrening (OT) / Mindfulness training (MBSR)  og har gått i mesterlære med fokus på coaching og dype transformasjoner.

Ivar Vehler sin hjemmeside

REFLEKSJONER ETTER FORELESNING:

Det var nok  mange av oss som fikk et «slag i trynet» når det gjaldt det Ivar sa om stress. Vår indre stemme er viktig å følge slik at man slipper å få livsvarig problemer som følge av å overse signalene for utbrenthet. Denroper høyere og høyere for hver gang, derfor er det viktig at man er tilstede i nuet og hører signalene kroppen gir oss. Tror  nok også det var mange av oss som syntes det var ok å få vite at det er naturlig at vår indre stemme alltid vil prøve å forstyrre meditasjonsprosessen. Det var bare å aksepetere at den er der og si kom deg vekk til den kom tilbake igjen senere og vi kan skyve den vekk igjen.

Vi utprøvde en rekke meditasjonsformer: sittende, gående, liggende (kroppssjekk) og vi hadde litt yoganitra. Men alt handlet om å være tilstede i nuet ≈ mindfullness. Fokuser på hva som skjer rundt deg nå og fokuser kun på den ene tingen du er opptatt med. Spesielt gjelder dette med tanke på samtaler med andre. Det er frekt å ikke lytte til andre med tilstedeværelse, vi ønsker alle å bli sett og hørt med 100% oppmerksomhet.

Vi lærte masse og takker Ivar så masse for at han ville komme til oss og dele sin kunnskap. Og vi er spesielt glade for at Team 6 ble rost for vår felles tilstedeværelse for hverandre innad i klassen og den gode energi vi utstråler sammen 🙂

Vi ønsker Ivar velkommen tilbake, kanskje ikke minst under eksamensprosjektet..

-Taj

Reklamer

2 responses to “Gjesteforeleser 09.09.09

  1. Gleder meg!

  2. Tilbaketråkk: Personlig lederskap uke 37 « Team 6

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s