Personlig lederskap uke 37

Uke 37  i 2009 har team 6 hatt personlig lederskap som tema. Vi begynte uken med Erlend Slotvik som gjesteforelser, se vedlagt link om dagen. https://pdteam6.wordpress.com/2009/09/06/gjesteforeleser-07-09-09/ Tirsdagen hadde vi proaktiv ledelse som tema. Da skulle vi lage en personlig verdianalyse og vi skulle lage en brukerveiledning for oss selv. Vi måtte også grave dypt i oss selv enten vi ville eller ikke. vi måtte svre på disse spørsmålene:

 • Hva er min blindspot *)se forklaring under.
 • Hvilken utfordring ønsker jeg å arbeide med det neste året?
 • Lag en overskrift, helst positiv, som oppsummerer blindspoten.

Du lurer kanskje på hva en blindspot er? Jo, det kan også sammenlignes med en livsløgn. Et blidspot er noe vi er klar over ikke er bra med en selv, men som man ikke har klart å omvende til noe positivt enda eller kvitte seg med. Et eksempel på det kan være sosial angst, ikke se sine sterke eller svake sider, alltid kreve oppmerksomhet på bekostning av andre osv. Denne dagen lagde vi også vår suksessanalyse, en personlig, en familie/venner og en utdannelse/karriere suksess. Vi måtte også lage et endringshjule på oss selv. Dette var nok en tøff dag for mange, siden vi måtte grave skikkelig dypt i oss selv, men mange fikk hjelp av venner og familie. Onsdagen hadde vi en inspirerende dag om det å være tilstede, se vedlagt link.  https://pdteam6.wordpress.com/2009/09/06/gjesteforeleser-09-09-09/ Torsdagen fortsatte vi med proaktiv planleggning og grave dypt i oss selv. Denne dagen satte vi ord på våre strategiske verdier som skulle omfatte personlig plan, famile/relasjoner og karriere. Verdiene skulle gjelde for alle områder.

Fredag skulle vi først finne vår partners metafor, og etterpå vår egen metafor. Vi skulle også lage vårt 113% mål som var realistisk. Dette var vanskelig for noen og lettere for andre. Det vi mange hadde til felles, var at vi var rimelig lei oss selv.. 😉 Vi skulle lage en målbeskrivelse som var skrevet i nåtid. Vi skulle også påbegynne vår graphic gameplan. Som en siste del av opplegget for personlig lederskap fikk vi en helgeoppgave; å lage bruksanvisning på oss selv. De ulike spørsmålene vi skal svare på er:

 • Når fungerer jeg best?
 • Når fungerer jeg verst?
 • Hva er mine talenter?
 • Hva er motivasjon for å begynne på Prosjektdesign?
 • Hva er mine personlige mål?
 • Hva kan jeg lære bort til andre?
 • Hva kan jeg lære av andre?
 • Hva er mitt drømmeprosjekt/eksamensprosjekt?

Her skal vi selvsagt by på oss selv så godt vi kan og dette skal brukes som en veiledning for klassen og andre som kommer inn på prosjektoppgaver.

For å oppsummere uken kan man si at det var en tøff uke som er nødvendig for å skape et godt team og for å skape gode ledere. Gode ledere kjenner seg selv og derfor kan de lettere forholde seg til sine medarbeidere. Ledelse er handling.

-Taj

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s